stanowisko lub firmamiasto lub województwo
wyszukiwanie zaawansowane »

Przeglądaj oferty pracy w Kierownik restauracji

129 Kierownik restauracji ofert pracy w Polsce

Kierownik restauracji to osoba zajmująca się prowadzeniem lokalu. Odpowiada za wszystko, co dzieje się na terenie restauracji, w tym organizację pracy i zadowolenie gości, oraz współpracę między różnymi działami, nadzoruje zawartość menu oraz zajmuje się promocją lokalu, a także ochroną – dla bezpieczeństwa personelu i gości. Zespaja całość pracy wszystkich pracowników. Jest najważniejszą osobą, będącą właścicielem, bądź odpowiadającą przed właścicielem za prowadzenie przedsięwzięcia i na nim spoczywa cała odpowiedzialność.
Kierownik musi być osobą komunikatywną ze zdolnościami organizacyjnymi. Wiąże się to z nadzorowaniem współpracy między różnymi działami w lokalu. Zajmuje się też rekrutacją na stanowiska, oraz organizowaniem kursów i dokształcaniem personelu. Powinien dbać o obniżanie kosztów eksploatacyjnych oraz reklamowaniem usług. Musi dbać o prawidłowe rozliczenie podatków oraz sporządzanie raportów finansowych. Na ich podstawie może opracowywać strategię rozwoju i obliczać opłacalność prowadzenia lokalu. Później jego zadaniem jest realizacja tej strategii w celu wypracowania jak największego zysku.

Obowiązki i umiejętności

Od kierownika restauracji wymaga się, aby prowadził lokal zgodnie ze swoją wiedzą, realizując plany strategiczne firmy i dążąc do zwiększenia zysków. Kierownik jest odpowiedzialny za sprawność działania wszystkich działów, ich wzajemną współpracę oraz podnoszenie kompetencji. Odpowiada również za zadowolenie klientów i ich poprawną obsługę. Wymaga się, aby na koniec okresu rozliczeniowego tworzył raporty oraz analizował rentowność wdrożonych strategii. Kierownik musi wykazywać się zaangażowaniem i profesjonalizmem podczas wykonywania swojej pracy.
Stanowisko kierownika restauracji wymaga:
• Umiejętności organizacyjnych, kierowniczych i komunikatywności
• Prowadzenia analizy rentowności wdrożonych strategii
• Kreatywności dążącej do zwiększenia zysków z lokalu

Wymagane kwalifikacje

  • Wykształcenie kierunkowe
  • Aktualna książeczka Sanepid
  • Mile widziane doświadczenie na podobnym stanowisku
  • Umiejętność pisania raportów i obsługi programów biurowych

Przydatne linki

Najlepsze lokalizacje dotyczące Kierownik restauracji

Podobne oferty pracy

Czy pracujesz w tej branży? Jesteś zadowolony?