stanowisko lub firma
miasto lub województwo
wyszukiwanie zaawansowane »

Przeglądaj oferty pracy: Gastronomia

10,449 Gastronomia w Polsce

Praca w dziale organizacji gastronomii i hotelarstwie jest bardzo szerokim pojęciem. Wiąże się ona zarówno z zapewnieniem odpowiedniej ilości jedzenia i picia, jak i bezpieczeństwa gości, muzyki, a także organizacji odpowiedniego miejsca na przeprowadzenie imprezy z uwzględnieniem pogody oraz zapewnienie odpowiedniej obsługi. Jest to przede wszystkim praca obejmująca realizowanie zlecenia klienta, choć może również być związana z doradztwem co do samej imprezy. Oczekuje się, że osoba pracująca w tym dziale będzie znała zasady organizacji przyjęć i imprez oraz umiała dobrać odpowiedni styl do typu wydarzenia.

Osoby pracujące w tej branży można podzielić na podbranże. Ochrona imprez będzie zajmowała się bezpieczeństwem na danym terenie, wymaga się, aby znali dobrze obowiązujące przepisy prawa. Catering będzie odpowiedzialny za przygotowanie i dostarczenie jedzenia, a także za zastawy stołowe i napoje. Osobny dział będzie zajmował się muzyką i rozrywką – może organizować drobne zabawy z nagrodami. W tej branży każdy ma swoje zadanie i jest niezastąpiony, ale tylko wspólnie mogą stworzyć naprawdę udane przyjęcie.

Obowiązki i umiejętności

Osoby pracujące przy organizacji imprez i cateringu są zobowiązane do przygotowania i przeprowadzenia przyjęcia, w danym stylu, dopasowanym do określonej okazji. Oczekuje się, że zorganizują wszystko w taki sposób, że nie będzie nieprzewidzianych okoliczności. Wymaga się, aby zapewnili gościom bezpieczeństwo, jedzenie i picie oraz dobrą zabawę bez przeszkód. Ponadto ich zadaniem jest również sprzątanie po przyjęciu śmieci i przywrócenie miejsca do stanu sprzed imprezy.
Od osoby pracującej przy organizacji imprez i cateringu wymaga się:

• Kultury osobistej oraz umiejętności negocjacji
• Organizowania imprez w różnych stylach, z różnym przeznaczeniem
• Odpowiedzialności za podejmowane decyzje i umiejętność kierowania zespołem

Wymagane kwalifikacje

  • Wykształcenie średnie lub zawodowe kierunkowe
  • Odbyte praktyki zawodowe
  • Mile widziana znajomość języków obcych

Przydatne linki

Popularne stanowiska w branży Gastronomia

Czy pracujesz w tej branży? Jesteś zadowolony?

najnowsze Gastronomia

Tancerka
Małopolskie, Stare Miasto, Kraków
pracownik kuchni Wasilków
Podlaskie, Wasilków
Dam pracę
Dolnośląskie, Jelenia Góra
Kierownik restauracji Krynica Zdrój
Małopolskie, Krynica-Zdrój
Kelner/ kelnerka Krynica Zdrój
Małopolskie, Krynica-Zdrój
Praca w Bistro
Małopolskie, Wadowice
Pracownik produkcji -
Lubelskie, Lublin
Recepcjonistka- HotelAzzun w Kromerowie
Warmińsko-mazurskie, Barczewo